Trends in gezochte vacatures

Wat zijn de belangrijkste trends in de vacaturemarkt, we zetten ze op een rijtje:

  1. Veel vijftigplussers zoeken werk:  nog steeds vinden werkgevers oudere werknemers te duur en te risicovol. Toch zoeken vele vijftigplussers werk, in diverse branches. Door de vergrijzing komen er ook steeds meer ouderen bij.
  2. Meer vacatures in Drenthe: in Drenthe nam de zoektocht  naar vacatures procentueel het meeste toe. De provincie Zeeland blijkt daarnaast het minste moeite te hebben met het vinden van geschikte werknemers.
  3. Groeiende meubelindustrie: de groei van de meubelindustrie in gestegen, vandaar dat er in deze branche ook een groei aan vacatures is.
  4. Tekort aan personeel verpleging: het is algemeen bekend dat er een grote werkdruk is voor werknemers binnen de verpleging. Er zijn te weinig arbeidskrachten, ook wordt er procentueel minder dan vorig jaar gezocht naar vacatures in de verpleging.
  5. Opening van grote warenhuizen/winkel, zorgt voor groei vacatures: als grote warenhuizen of winkels hun deuren openen, zoals Hudson’s Bay, krijgen vacaturesites een explosieve groei aan vacatures in deze branche. Alle functies binnen deze nieuwe onderneming moeten dan namelijk ingevuld worden.

Uitzendondernemingen hebben het druk met de invulling van de vacatures en het zoeken naar geschikte kandidaten. Door het uitbesteden van de backoffice hoeven uitzendondernemingen zich minder te richten op administratieve taken en kunnen zij zich meer richten op hun kerntaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *