Zzp’ers meer financiële zekerheid

Zelfstandige ondernemers hebben meer vertrouwen op het gebied van ondernemen. Zpp’ers vragen onder andere een hoger uurtarief,  in vergelijking met voorgaande jaren. Veel ondernemers, zowel mannelijke als vrouwelijk,  zien minder financiële onzekerheden. Dit blijkt uit cijfers en de analyse van ZZP barometer.  Een online enquête onder 975 zelfstandige ondernemers in heel Nederland is verspreid om een geldig beeld te kunnen verkrijgen.  Het onderzoek zorgt voor meer kennis en transparantie over en voor de zelfstandige ondernemersbranche in Nederland.

Op veel vlakken gaat het in positieve zin beter met zelfstandige ondernemers. Ze maken zich ook minder zorgen over verschillende aspecten. Waar ondernemers voorgaande jaren zich druk maakten om hun pensioen(opbouw), is dat dit jaar minder geworden. Arbeidsongeschiktheid wordt nog steeds gezien als een aspect waar zelfstandige ondernemers zich zorgen over maken. Hoe gaan ze de kosten dekken wanneer dit gebeurd? En op wat voor een manier zijn ze verzekerd? Het uurtarief per opdracht of project, stijgt sinds 2016 procentueel jaarlijks. Hierdoor kiezen steeds minder zelfstandige ondernemers om hun uurtarief  te verlagen bij vergelijkbare of herhaalde opdrachten.

..Ook al hebben zelfstandige ondernemers meer vertrouwen over onder andere hun financiële situatie, een kwart van de ondernemers heeft het afgelopen jaar een percentage van de omzet misgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *