Naleving AVG

Amweb: De zakelijke dienstverlening gaat niet goed om met de wet- en regelgeving van de AVG. De verwerking van persoonlijke gegevens is slordig bij banken en verzekeraars. Ze gaan daarnaast niet mee met nieuwe trends en ontwikkelingen en blijven hangen in de traditionele manier van communicatie.

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet van toepassing. Deze wet moet er voor zorgen dat persoonsgegevens van burgers beter worden beschermd. De Europese Algemene verordening gegevensbescherming ( AVG) heeft daarbij de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen. Dit zorgt voor een omschakeling en verandering van de verwerking en bewaartermijnen van gegevens bij diverse bedrijven en organisaties.

Mails met persoonsgegevens kunnen worden versleuteld,  maar vaak belanden deze mails in spamboxen of ze worden geweigerd. Medewerkers kunnen daarnaast de mail vaak niet openen, omdat ze niet bekend zijn met het wachtwoord.  Banken en verzekeraars zijn er hierdoor helemaal niet klaar voor om de privacywet juist toe te passen.  Dossiers, projecten en opdrachten lopen hierdoor vertraging op. Banken en verzekeraars moeten snel naar een omgeving toe waarin ze de beveiligde bestanden op een beschermende manier met elkaar kunnen delen.  Het is mede daarom dat banken en verzekeraars ook nog vaak vragen of gegevens niet per post gemaild kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *